INSPIRACJE / Przepisy / 12 września 2018

Jajka wiosenne

Składniki:

  • 5 jajek (rozmiar L) ugotowanych na twardo
  • 1 żółtko surowe
  • 2 łyżeczki musztardy 10g
  • 7 łyżeczki jogurtu naturalnego 140g
  • 1 mały ogórek
  • Pęczek rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • opakowanie mieszanych kiełków
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surowe żółtko rozetrzyj z musztardą i 1 łyżeczką jogurtu, dodaj resztę jogurtu. Ogórka pokrój w drobna kostkę, a rzodkiewki w plasterki. Szczypiorek posiekaj. Kiełki opłucz i pokrój. Wymieszaj warzywa z sosem i dopraw sola i pieprzem. Jajka przekrój na pół, ułóż na półmisku i polej sosem.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Jadwigi Klimkiewiczowej 3/38
15-732 Białystok

792 885 030 | dietoterapia@coio.pl


Pobierz bezpłatnie ebook z pysznymi i zdrowymi przepisami na GRILLA!